dijous, 19 de novembre del 2009

El TERMCAT publica un diccionari d’atletisme en línia

El TERMCAT ha publicat un diccionari d’atletisme en línia. El treball s’ha preparat a petició dels organitzadors del Campionat Europeu d’Atletisme (http://www.bcn2010.org/) que es farà a Barcelona durant el mes de juliol del 2010.

L’objectiu del diccionari és apropar la terminologia d’aquesta disciplina olímpica a tots els esportistes i aficionats, i també a tot l’equip de traductors, voluntaris i al conjunt de periodistes que hauran d’informar
sobre aquesta fita en l’esfera esportiva internacional.

El diccionari recull uns quatre-cents cinquanta termes de l’àmbit de l’atletisme amb les denominacions i la definició en català i amb els equivalents en castellà, francès i anglès. La terminologia recollida fa referència sobretot a l’espai de competició, les modalitats i les proves de cada modalitat, l’equip requerit, els esportistes, els jutges i l’organització.

Per a elaborar aquest diccionari s’ha partit del Diccionari d’atletisme del TERMCAT, editat l’any 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona. Amb l’objectiu d’assegurar-ne l’actualitat, s’ha fet una revisió completa de denominacions, equivalents i definicions d’acord amb el Diccionari general de l’esport, que contindrà 13.000 termes.

L’obra forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia, que aplega reculls de terminologia específica sobre àmbits d’especialitat diversos, com ara la Terminologia dels videojocs, el Diccionari d’esports olímpics o el
Diccionari de la renda. La interfície utilitzada permet consultar les denominacions en l’índex alfabètic de cada llengua, en l’índex temàtic o bé fer una cerca en el quadre de diàleg, tant d’una denominació com d’un mot de la definició.

TERMCAT, CENTRE DE TERMINOLOGIA. Diccionari d’atletisme [en línia]. Barcelona: TERMCAT, Centre de Terminologia, cop. 2009. (Diccionaris en Línia)

http://www.termcat.cat/dicci/atletisme/index.html