dijous, 19 de desembre del 2013

10 km de la Mitja Marató de Salou 2013

Els Amics de l'Atletisme d'Andorra van córrer aquest diumenge una de les curses en què més marques personals es van aconseguir en proporció als atletes que es van desplaçar!!! Es tracta de la versió de 10 km de la Mitja Marató de Salou, una localitat tarragonina que a part de ser coneguda per tenir a prop el complexe de Port Aventura, a partir d'ara també serà conegut com el lloc con tres reds van batre la seva marca de manera estratosfèrica!!! 334 corredors, 5 dels quals dels Amics!

En primer lloc, el Javier Muñoz, que va fer una marca de 35'30'' i que tot i plantejar aquesta com la seva primera cursa de la temporada, al final va resultar que va realitzar una millor marca personal que ja està molt a prop de la màxima elit i que demostra un gran treball d'entrenament amb doblatje durant algunes jornades. Enhorabona al Javi i a seguir treballant per apropar-se encara més als pòdiums de curses com aquesta, on va aconseguir ser 6è de prop de mig miler de participants!!!!!!

En segon lloc, el Nuno Almeida, que tot i les molèsties que de manera insistent arrossega, aconsegueix sempre superar-se i demostrar que la potència és la seva màxima virtud en curses d'un traçat fins i tot exigent com el del diumenge passat, amb 10 km a la màxima velocitat i molt a prop del Javi, a la posició 12 de la cursa arribant amb un temps i millor marca personal brutal de 36'45''

En tercer lloc, medalla de bronze i igualment una gran onada de tota l'afició per la seva marca personal arriba el Pedro Correia!!!!! Mare meva, quina marca brutal de 38'53'' baixant les 39 i poc de València i arribant a la línia de meta en les màximes condicions mentals!! 26a posició!! Va aixecar la vista, va veure el crono gegant fixat en els 37 i pico, i l'atleta del club amb un major diàmetre de cames va fer ús de les mateixes per fer un esprint tant o millor com el de la mitja marató de Munich i va creuar la banda dels xips en la marca ja esmentada!!!! Enhorabona Pedro, la constància té la seva recompensa!!!!

L'Edgar Amaro va baixar-se de la moto i com qui no vol la cosa va fer la seva millor marca personal (anual) amb 39'43''. A la 35a posició!!! Ho tenia molt callat. Anava ben conscienciat i als primers quilòmetres de la cursa ja es va intuir que faria una gran marca!!! Enhorabona al míster!!!!!

El Marc Rodríguez, que redacta aquest article, va veure per primer cop com en una cursa de 10 km no s'aconsegueix baixar la marca personal després de un any i mig d'entrenaments i prop d'una desena de curses, de manera que el que ja se sap es va evidenciar, i és que en l'esport si no hi ha la màxima constància i sacrifici, és molt difícil continuar superant a partir d'un cert punt. I així va ser, acabant amb 41'14'', posició 46, amb la seva segona millor marca personal però molt lluny dels 39'22'' de Barcelona que aviat esperarà tornar a batre en alguna cursa en millors condicions físiques i mentals.

L'Antoni Canals va finalitzar amb un temps de 55'50'' i posició 230, aconseguint fer una exigent cursa amb un ritme molt positiu i creuant la línia de meta de Salou entre el grup més nombrós de corredors!!!!

Si no fem cap cursa abans de Sant Silvestre de Sant Julià, BON NADAL A TOTHOM!!!!