dimarts, 18 de març del 2014

Meia Maratona Lisboa 2014

Aquesta setmana tenim al Profe de vacances a Portugal, a casa seva, a Mafra. Però com tots sabem, no pararà d'entrenar cap dia i si surt l'oportunitat de competir... allà estarà!!!
Doncs l'oportunitat de competir la va tenir aquest diumenge a la mitja marató de Lisboa, prova que des de fa quatre anys té el record del món de la distància. Al 2010 l'atleta eritreu Zersenay Tadese va parar el crono en  uns espectaculars 58'23''!!!
Any rera any es desplacen fins a Lisboa milers de corredors per intentar buscar les seves millors prestacions i marques. El circuit s'ha millorat respecte edicions anteriors per intentar aconseguir el circuit perfecte.
Aquest any l'Edgar tenia entre cella i cella baixar de l'hora i trenta minuts i ja podem dir que ho va aconseguir!!! Tot i que no ho va tenir gens fàcil!!!
Lisboa es va aixecar diumenge amb unes temperatures més pròpies de maig/juny i el temòmetre a l'hora de la cursa marcava 24ºC!!! Venint d'entrenar de les nits d'Andorra això es nota i molt!!!
El Profe va saber controlar en tot moment els seu ritme de cursa, va fer una primera part més cómoda i una segona part controlant el temps pel desgast acumulat i les altes temperatures, però tot i patir bastant per la calor va aconseguir un registre final de 1h29'57''!!! Un registre brutal perquè el profe ha passat una temporada lesionat i arrossegant molèsties, sense poder entrenar amb continuitat. Però està fet un guerrer de l'asfalt!!!
El guanyador de la prova va ser l'atleta kenyà Bedan Karoki Muchiri que va baixar de l'hora però que no va poder apropar-se al record del món, el seu temps 59'58''!!!
La mitja la van completar més de 9600 corredors!!! Al mateix temps es disputava la prova de 8 km que també aplega uns quants milers més de participants!!!

Tot una festa atlètica que us recomanem que la visqueu algun any.

Moltíssimes felicitats profe!!! Que gran!!!